Cosmetica dentara

Cosmetica dentara

COSMETICA DENTARA
Cosmetica dentara se refera la o suma de inteventii si manopere cu ajutorul carora se poate obtine un aspect apropiat de perfectiune al danturii. Majoritatea pacientilor isi doresc un zambet frumos si sanatos. Pentru a va indeplini aceasta dorinta va punem la dispozitie urmatoarele tratamente:
albirea dintilor
fatete ceramice
coroane din zirconiu
bijuterii dentare
ALBIREA DENTARA
Albirea dentara a devenit un tratament din ce in ce mai cautat pentru majoritatea persoanelor de orice varsta. Calea spre succesul profesional si social il reprezinta un zambet frumos si stralucitor care ne face de cele mai multe ori sa parem mai tineri, mai fericiti!
Zambetul este mijlocul de comunicare ce trece de limitele limbajului, conferindu-ne un aer, mult mai atractiv. Un zambet frumos este cartea de vizita spre o infatisare mai tanara si mai increzatoare!
Albirea dentara imbunatateste foarte mult aspectul fizic si influenteaza starea de spirit a individului dar si a celor din jur. Studiile arata ca persoanele care au dinti mai albi au mai multa incredere in ei si au o sansa in plus la succes.
De-a lungul vietii asupra dintilor nostri actioneaza o serie de factori ce le schimba culoarea sau ii pateaza: cafeaua, tutunul, consumul de ceaiuri, alimente colorate,sucurile vinul rosu.
Albirea dentara profesionala, contrar zvonurilor, nu afecteaza cu nimic sanatatea dintilor. Ea penetreaza smaltul doar pe o adancime de cateva zeci de microni, scotand din acesta elementele ce ii dau culoarea galbuie.

FATETELE DENTARE
Reprezinta un tratament restaurativ si cosmetic prin care se poate schimba estetica zambetului, prin imbunatatirea armoniei, a culorii si a formei dintilor. Sunt minim-invazive, delicate, extrem de rezistente si longevive. Culoarea fatetelor este permanenta si nu se schimba in timp.
Fatelete dentare au o grosime foarte mica, ele fiind cimentate pe fata vestibulara (care se vede) a dintelui pentru a corecta diferite anomalii sau defecte de la nivelul lor.
Avantajul major al fatetelor este transluciditatea acestora data de calitatea deosebita a ceramicii de a copia fidel structura naturala a dintelui.

COROANE DIN ZIRCONIU
Coroana ceramica pe suport de zirconiu este obtinut printr-un procedeu de frezare computerizata a unui bloc de zirconiu, urmata apoi de adaugarea succesiva de straturi de ceramica. Rezultatul este foarte estetic, gratie stabilitatii zirconiului pe durata procesului de adaugare a straturilor de ceramica, acesta avand un punct de topire foarte înalt.
Coroana ceramica pe suport de zirconiu este mai rezistenta decat coroana integral ceramica din punct de vedere al fortelor masticatorii;
Acomodarea cu acest tip de coroana este foarte rapida, aceasta fiind usoara, avand o biocompatibilitate ridicata cu tesuturile moi si eliminand riscul reactiilor alergice.
Este ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa sau restaurarea celor incompleti din zona frontala
Coroana ceramica pe suport de zirconiu poate fi modelata in asa fel incat forma si culoarea sa sa fie apropiate cu cele ale dintilor pacientului;
Are un aspect estetic superior coroanei metalo-ceramice sau celei integral ceramice, intrucat este translucida, lumina penetrand coroana si oferindu-i un aspect foarte apropiat dintelui natural;
BIJUTERIILE DENTARE
Bijuteriile dentare reprezinta o noua moda in estetica dentara. Ele sunt elemente decorative aplicate pe dinti cu scopul de a face zambetul mai stralucitor sau pentru a scoate in evidenta o dantura frumoasa si armonioasa. Aceste mici piese de arta pot fi din metale pretioase (aur, argint, platina) sau pietre pretioase si nepretioase (diamant, rubin, safir, smarald, cristale Swarovski).
Inainte de fixarea bijuteriilor se efectueaza un periaj profesional.Bijuteria se fixeaza pe dinte folosind metoda adeziva tip bonding si un compozit fluid fotopolimerizabil. Dupa polimerizare medicul dentist lustruieste dintele. Bijuteriile dentare aplicate prin metoda adeziva nu lezeaza smaltul dentar si pot fi inlaturate la cererea pacientului fara a ramane urme la nivelul dintelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *