Sanatatea Orala se invata din copilarie

Sanatatea Orala se invata din copilarie

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Toti ne dorim un zambet frumos si sanatos dar ce putem face pentru a preveni aparitia afectiunilor dentare? Profilaxia in medicina dentara reprezinta cheia spre o dantura perfecta insa nu multa lume cunoaste tehnicile corecte de ingrijire a dintilor, astfel inca din copilarie apar problemele dentare.
Cariile dentare pot apărea la orice vârstă, iar copiii sunt cei mai predispuși la apariția lor. Majoritatea parinților își doresc ca cei mici să aibă o dantură sănătoasă, dar nu știu ce ar trebui să facă.
Pentru a preveni imbolnavirea precoce a dintilor atat in randul copiilor cat si adultilor, ne-am propus sa instituim un program educational pentru copii si parinti: „SANATATEA ORALA SE INVATA DIN COPILARIE ” in cadrul caruia am format grupuri de copii insotite de adulti ce au primit informatii valoroase cu privire la modul de ingrijire al dintilor, prevenirea aparitiei cariilor dar si tratamentul potrivit in functie de afectiunile deja existente, anomaliile dentare si tipul aparatelor folosite pentru corectarea acestora.
Programul a avut succes, la cabinet prezentandu-se un numar important de copii si parinti care au demonstrat la sfarsitul orei de educatie sanitara faptul ca au inteles scopul intalnirii noastre dar si importanta profilaxiei pentru toata familia.
Prin urmare am decis continuarea programului, urmand sa anuntam din timp urmatoarele intalniri cu speranta ca lumea va intelege si respecta regulile minime de igienizare dat fiind faptul ca in ultima perioada ne-am confruntat cu o crestere a gradului de afectare a dintilor in randul copiilor foarte mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *